
איך לנהל עובד בעייתי?
לפני כמעט שבועיים קיבלתי הודעה, ממנהלת שליוויתי בעבר בתהליך, "אפשר בבקשה פוסט בנושא ניהול שינויים?…" והוסיפה😉 .
האמת היא שאי אפשר לאמ:לק נושא שיש עליו לא מעט ספרים, לפוסט אחד. ההתנגדות לשינוי יכולה להגיע בצורות שונות, תלוי בשינוי ובשלב שבו השינוי נמצא ושבו ההתנגדות מתעוררת, במנהל עצמו, במקום של העובד בהיררכיה של הארגון, ועוד ועוד ועוד….
כשניסיתי לקבל יותר פרטים על הפוסט המבוקש, היא דיברה על "ניהול השינוי בארגון", ובייחוד "עובדים בשינוי…".
אני שמעתי מעבר לנאמר, שיש לה עובד עם "אופי לעומתי" – מרדן, עקשן, או כזה שנמצא תמיד במגננה. והחלטתי לכתוב על מה ששמעתי – ניהול עובד עם "אופי לעומתי" (גאה בעצמי שמצאתי לנושא שם PC).
בשלב הראשון, צריך להבין שאכן יש לנו עובד כזה. אומנם, "שיווקית", אני לא אמור לכתוב את זה, אבל לפעמים גם מנהלים טועים.
מנהלים רבים מגיבים להתנגדויות בביטול. הם מספרים לעצמם את אותן קלישאות מפורסמות, שכולנו מכירים: "לכל שינוי יש מתנגדים", "אנשים לא אוהבים שינוי" זה מאפשר להם להמשיך לדחוף את הדעה/רצון שלהם קדימה. במקום לבחון את ההחלטה שלהם, הם הופכים להיות תחרותיים, מתגוננים ובלתי תקשורתיים. כך, במקום לקדם שיתופי פעולה והצלחה, הם נכנסים עם הראש בקיר ומפספסים פרספקטיבה שונה על התוכנית שלהם.
כדי להפוך את ההתנגדות להזדמנות, נסו את הדברים הבאים:
1. ניהול שיח פתוח – אולי העובד צודק. השיח הפתוח יאפשר לכם לייצר תקשורת פתוחה, בה כל עובד יכול להעלות את המחשבות שלו, ללא חשש משיפוטיות.
2. לא לפחד לעדכן את תוכניות העבודה, בהתאם לפידבקים חכמים – החלטות ניהוליות אינן טקסט קדוש. כדאי להקשיב למשוב ולשנות בהתאם, ובכך להגדיל את סיכויי ההצלחה.
אבל איך יודעים, האם באמת מדובר בעובד "בעייתי"?
כדי להבין האם זה באמת המקרה, כמנהל, יש לשאול את השאלות הבאות:
1. העובד מתנגד לכל דבר? בכל סיטואציה או דיון, הוא, תמיד מוצא סיבה למה "זה לא יעבוד", הוא מייצר תחושת תקיעות.
2. האם יש לו הצעה אחרת? לרוב, כשעובד שמתנגד לשינוי או החלטה של מנהל, ההתנגדות מגיעה כי הוא רואה דברים אחרת. עובד " לעומתי" שולל לשם השלילה, בלי ניסיון לתקן, לייעל, או להציע פתרון אחר.
3. האם העובד מתנגד גם ליוזמות שמשרתות אותו? אם השינוי אמור להקל עליו, או לקדם אותו והוא עדיין מתנגד, לרוב מדובר בהתנגדות אוטומטית.
אם התשובה היא "כן", לפחות לשאלה אחת, כנראה שיש לך עובד עם "אופי לעומתי" ו – "זאת הכלה" (כמאמר הגשש).
זה הזמן להחליט, מתי למתוח את הגבול שלך כמנהל.
בעיניי, כשההתנגדות הופכת מהפרעה מציקה, למשהו שפוגעת בצוות או בחברה, (וכמובן שהיא שוקפה לעובד בשיחת 1:1 בזמן אמת), שווה לבחון פעולה נחרצת יותר, עד כדי לסיים את ההעסקה של העובד.
ניהול עובד עם "אופי לעומתי " זה אתגר, אבל זה גם מבחן לכישורי הניהול והמנהיגות שלך. לפעמים זאת הזדמנות, לבחון את ההחלטות שלך ולפעמים לשפר את כישורי הניהול שלך.
השאלה הגדולה שצריך לשאול היא, האם העובד הזה דוחף את הצוות קדימה (בעשייה ומבחינה מוראלית), או תוקע אותו במקום?
אם אתם מתלבטים לגבי עובד בצוות שלכם, ולא בטוחים איך להתמודד עם הסיטואציה – אני כאן כדי לעזור. שלחו לי הודעה ונחשוב על זה יחד.
hashtag ניהול hashtag מנהיגות hashtag ניהולצוותים hashtag תקשורתבניהול hashtag התמודדותעםעובדים hashtag פיתוחמנהלים hashtag משובניהולי hashtag מנהיגותאפקטיבית hashtag אימוןמנהלים