ניהול

אצל מי הקוף?

אצל מי הקוף?

בשבוע שעבר, בשיחה עם מנהל של קבוצה של 300 עובדים, הוא התלונן על עומס הזמן שלו. שהוא עמוס מעל לראש, וכולם רק רוצים רגע מהזמן שלו, והכפופים שלו מחכים לדברים ממנו, כך שהר המשימות שלו הולך וגדל, ואילו הר המשימות שלהם הולך וקטן…

הכרתי לו את השאלה – אצל מי הקוף?

'אצל מי הקוף?' היא תפיסה/גישה אפקטיבית לניהול, המאפשרת למנהל לא לקחת על עצמו עוד משימות, ועדיין להעצים את העובדים שלו.

הגישה היא מאחד המאמרים הפופולריים ב – HBR (Harvard Business Review) עסק בהרחבה בגישה זו. (https://hbr.org/1999/11/management-time-whos-got-the-monkey)

הביטוי הקוף, כמובן לא קוף אמיתי, מתייחס לבעלות על הבעיה/אתגר בנושא מסוים. בעיקרון, הרעיון הוא שאנשים הולכים לבוס שלהם עם בעיה, קוף על הגב, באופן טבעי והגיוני, כדי לעדכן את המנהל בבעיה או כמו שאנחנו אוהבים להגיד, להרים דגל.

העובדים נכנסים לפגישה עם קוף על הגב, ויוצאים מהפגישה כשהקוף קפץ, מהגב שלהם לגב של המנהל ועכשיו המנהל עם הקוף על הגב.

לדוגמה, מנהל נתקל בסמנכ"ל ואומר, כל כך שמח שתפסתי אותך. יש בעיה עם הלקוח XYZ. מה אתה חושב שאנחנו צריכים לעשות? בדרך כלל הסמנכ"ל עמוס ולכן הרבה פעמים הוא יאמר, "הבנתי, אני ממהר, אבל תן לי לחזור אליך". בפועל הקוף קפץ מגבו של המנהל אל גבו של הסמנכ"ל, ועכשיו הבעיה תקועה אצל הסמנכ"ל והמנהל מחכה שיחזרו אליו.

במקום זאת, הסמנכ"ל יכול היה לומר, תודה על העדכון, אני ממהר, אבל שלח לי מייל בנושא עם המלצה לטיפול. בדוגמה זו, הקוף נשאר על גבו של המנהל/עובד.

כמנהל, האחריות להגן על הזמן שלך – היא עליך!

לכן שווה, כשמישהו מנסה להעביר לך את הקוף שלו אליך, להזכיר לעצמך בראש את הדבר הבא: עלי לעזור לעובד, אך להקפיד שהאחריות לנושא, לא תהפוך לאחריות שלי. ברגע שהבעיה שלו הופכת לשלי, אין לו יותר בעיה ואי אפשר לעזור לאדם שאין לו בעיה.

בפועל המטרה היא ללמד את הכפופים אליך, איך לגשת אליך עם בעיה. נסו לשחק עם המבנה הבא ל'איך לגשת אלי עם עדכון'.

  1. קונטקסט/תיאור הבעיה (יש לי בעיה עם לקוח XYZ).
  2. הפתרון/המלצה של המנהל לסיטואציה.
  3. הבקשה של המנהל, מה הוא צריך ממך – אני צריך את עזרתך להחליט איזה פתרון יותר נכון בסיטואציה הזאת, או אין לי מושג איך לפתור את הבעיה, ואשמח ל-5 דקות לסיעור מוחות.

מומלץ גם להשתמש בשיטה מהפוסט שלי על 1:1 (לינק למי שלא קרא – https://www.linkedin.com/posts/ronenfrieman_acwacpackaclacsadcaclacladg-adaadeaclacjacladdacoacpachacpacladg-activity-7106854533116366848-I6t3 )
כך הפגישות ה 1:1 השבועיות שלך יהיו אפקטיביות ולא יאפשרו לקוף לקפוץ לגב שלך.

ניסוח של הבעיה הוא לעתים קרובות חיוני יותר מהפתרון שלה, הפתרון עשוי להיות רק עניין של מיומנות.

– אלברט איינשטיין.

כך כמנהל אתה גם מעצים את העובדים שלך, יוצר סביבת עבודה חיובית, ומאפשר צמיחה מקצועית ומשמעות בעבודה, על ידי לקיחת אחריות מלאה, כל זאת תוך כדי שמירה על העומס שלך.

 

#ניהול #מנהיגות #פרודקטיביות #ניהול_זמן #משימות #עבודה_בצוות #טיפים_לניהול #management #leadership #business #productivity #whosgotthemonkey #hbr​

 

השאר הודעה באתר

    תפריט נגישות