ניהול

אומץ ניהולי

אומץ ניהולי.

השבוע בשיחת ליווי ראשונה, למנהל קבוצה, הוא אמר בתסכול: "כדי להצליח, אני חייב לעשות מלא דברים, אבל בפועל אין לי את המנדט לעשות את מה שאני רוצה"

אם להודות על האמת, כשהתחלתי לעבוד עם מנהלים, לא חשבתי שאתקל בנושא הזה כל כך הרבה פעמים, הדיון על 'מה בסמכותי ומה לא', 'מה אני יכול לעשות ומה לא'.

אחד האתגרים הגדולים ביותר של חברות, הוא לפתח מנהיגות צעירה ומוכשרת, מהר. האתגר הוא לעזור למנהל לעשות את הסוויץ' ממחשבה של מישהו שנמדד על בסיס התוצרים האישיים שלו למישהו שנמדד על בסיס התוצרים של אחרים.

אני מגיע לעבוד עם מנהלים, שבדרך כלל נתקלו בבעיה או אתגר בדרך, ואני מגיע לעזור להם לנווט אותו ולצמוח כמנהלים.

כשמנהל אומר "אין לי את המנדט" הוא בפועל מחכה שמישהו יגיד לו מה לעשות, לעומת הציפייה ממנו שירים את המושכות ויתחיל להוביל את העגלה.

להוביל אנשים דורש אומץ, אומץ ניהולי.

אומץ ניהולי הוא לא רק קפיצת ראש נועזת אל הלא נודע, זהו סט כישורים המאפשר למנהלים לפעול, לקבל החלטות קשות, לפעול מול התנגדויות, ולעודד שינוי אפקטיבי בארגון.

אומץ ניהולי זה גם להגיד את מה שצריך להיאמר בזמן הנכון, לאדם הנכון, בצורה הנכונה.

חשוב לזכור שאומץ ניהולי יכול להיות גם בשימוש יתר. מנהל עלול להסתער קדימה בלי להסתכל על התמונה הגדולה, או להתחשב באחרים, להיות ביקורתי מדי, ישיר מדי בעת מתן משוב או טיפול בבעיות, לדבר רק על השלילי ומעט מדי משוב חיובי ובייחוד – להילחם ביותר מדי קרבות.

האיזון בין מעט מידי אומץ ליותר מידי אומץ תלוי הרבה ביכולת שלך לקרוא את המפה הפוליטית של הארגון, וגם ב-DNA של הארגון עצמו.

"לעתים קרובות נדרש יותר אומץ להעז ולעשות מאשר לפחד ולא לעשות"

אברהם לינקולן

כמו כל הכישורים הניהוליים גם אומץ ניהולי הוא לא תכונה מולדת. ניתן לפתח ולשפר אותו לאורך זמן.

שלבים לפיתוח שריר האומץ הניהולי אצלך:

  1. לאבחן את האתגר האישי שלך:
    • פחד לטעות, ולכן לא פועל ללא הנחייה או אישור.
    • פחד מלתת משוב קשה לאחרים, או להגיד דברים לא נעימים.
    • נמנע מעימותים.
    • חוסר בטחון בעצמך, בידע ובדעה שלך.
  2. אחרי אבחון הבעיה, תשאל את עצמך. מה הייתי עושה אם לא הייתי ________:
    מה הייתי עושה אם לא הייתי פוחד לטעות?
    מה הייתי עושה עם לא הייתי נמנע מעימותים?
    הכינו רשימה של כל הדברים שהייתם עושים.
  3. עכשיו כשיש לך רשימה של דברים שהיית עושה, זה הזמן לדרג את המשימות. יש להקצות לכל משימה דירוג, מ-1 ועד 5, כאשר 1 – אני יכול לעשות את זה ו-5 – עדיין לא.
    אחרי הדירוג, יש לסדר את הרשימה מחדש, מהמשימות הקלות לקשות על פי הדרוג.
  4. יש לקחת את המשימה הראשונה ברשימה ולהחליט על סיטואציה בטוחה, בה תפעיל את השריר בפעם הראשונה. התכוננו לפני: תכננו מתי נכון לכם לעשות את זה ותעשו את זה.
    לדוגמה: אם לא הייתי פוחד מעימותים, הייתי משקף לעובד שלי בפעם הבאה שהוא עושה טעות, שהוא חייב להשתפר. ראשית, התכוננו לשיחת משוב, איך מעבירים משוב וכו', ואז חכו להזדמנות הנכונה לעשות את זה.
    אם אתה חסר אמונה ביכולות שלך, בחר מראש את הפגישה בה תדבר ותביע את דעתך, יש להתכונן לפגישה, החלט מראש מה תגיד, ואיך תגיד את הדברים.
  5. כך משימה אחר משימה, עקב בצד אגודל, השריר יגדל, ואיתו האומץ הניהולי שלך יגדל ויגדל.

 

השאר הודעה באתר

    תפריט נגישות