ניהול

איך מתמודדים עם פוליטיקה ארגונית?

פוליטיקה ארגונית

התחלתי לכתוב את הפוסט בנושא פוליטיקה ארגונית ארבע פעמים שונות. כל פעם כתבתי על הנושא מזווית קצת שונה, אבל כל הפוסטים היו סביב "עצות" למנהל בנוגע לשאלה איך לפתח תרבות ארגונית ה"מחלישה" את הפוליטיקה הארגונית.

אבל בואו נודה על האמת, הסבירות לבטל לחלוטין את קיומה של הפוליטיקה בארגון נמוכה. צריך להכיר בכך ועם התובנה הזו להבין איך הכי כדאי לפלס את הדרך ולפעול בתוכה.

לכבוד הבחירות לרשויות המקומיות, החלטתי לכתוב את ה take שלי על איך להתמודד עם פוליטיקה ארגונית.

האמת היא, שאני לא אוהב את המונח "פוליטיקה ארגונית", בעיקר בגלל התחושה השלילית שהמילה פוליטיקה מביאה איתה.
התפיסה שלנו לגבי הפוליטיקה בארגון מאפשרת לנו לעיתים לייחס לקולגות או לפונקציות שונות בארגון תוכנות אישיות שליליות, שהופכת אותם למעין 'דמון' בעיני רוחנו, כזה שמקבל החלטות לא סבירות ולא הגיוניות, שפוגעות בנו ובארגון.

מול כל האינטראקציות הארגוניות בהן יש "פוליטיקה", יעמדו לפניך שתי אופציות: הראשונה, להתלונן על אותו דמון ש'הורס' את הארגון ואת חייך; והשנייה, להסתכל על הנושא מזווית קצת אחרת, ולהיות אקטיביים כדי להצליח לקדם ואולי לגרום לכך שהאג'נדה שאנחנו מאמינים בה, תתקבל.

הרעיון מאחורי האפשרות השנייה הוא להבין מה מניע האנשים, מה גורם להם לקום בבוקר ומדוע הם פועלים כפי שהם פועלים, ולנסות לאפשר להם להגשים את הרצון שלהם במקביל לקידום האג'נדה האישית שלך.

אני מציע שלושה שלבים בהתמודדות עם הנושא:

שלב ראשון: נועד לזהות ולהבין את המניעים של בעלי העניין הרלוונטיים. זה נכון שישנם מניעים פרסונליים כגון –
🔵 אלו שהכסף הוא שמניע אותם
🔵 אלו שההכרה והתהילה מניעים אותם
🔵 אלו שרוצים להשתמש בארגון כדי להטיב עם העולם
🔵 אלו שמונעים מהרצון לכוח ושליטה
🔵 אלו שהמטרה העיקרית שלהם היא חייהם הפרטיים, ועוד

מעבר לזיהוי מניעים אלו, חשוב להבין גם במה אותו אדם מאמין, מה תפיסות העולם שלו, מה גורם לו לשמוח או להיות מרוצה, מה גורם לו להתעצבן, ובייחוד לנסות להבין איך הדברים נראים מהמקום בו הוא יושב, בתפקיד שלו בארגון.
הניתוח הזה יעזור לך להבין מה אותו אדם רוצה להשיג ואיך הוא פועל כדי להשיג אותו.

שלב שני: להבין את עצמך
מי שקורא את הפוסטים, יודע שאני מאמין גדול בקודם כל לעצור ולזהות בעצמך את שאיפותיך ורצונותיך
🔵 מה מניע אותך?
🔵 מה הערכים שלך, מה חשוב ומה לא חשוב לך, ואיך התפיסות האלו ישפיעו על הקווים האדומים שלך.
🔵 מה המטרה שלך, מה את מנסה להשיג? מה היעד הבא שלך בארגון?

שלב שלישי: לפעול להצלחה
🔵 המיפוי בשני השלבים הקודמים, יאפשר לך להיכנס לסיטואציות מוכן יותר. התהליך יאפשר להתכונן טוב יותר לפגישות, לשער איך הצד השני יגיב, לזהות מראש מה יהיו ההתנגדויות ולהכין תשובות בהתאם
🔵 חשוב מזה, לדעת לבחור את המלחמות שלך, אי אפשר לזכות בכל הזדמנות. לפעמים לתת גם לאחרים לנצח, במקום שלא קריטי עבורך, יאפשר לך להצליח בעתיד בנקודות החשובות לך.

בשורה התחתונה – לקחת חלק בפוליטיקה ארגונית, זה לא "לשחק את המשחק", וזה גם לא משהו שצריך לפחד או לברוח ממנו. פוליטיקה ארגונית זה לזכור מתי לעצור, להבין את האנשים שאנחנו עובדים איתם ולעבוד איתם בצורה אפקטיבית יותר.

hashtagפוליטיקה_ארגונית hashtagניהול_ארגון hashtagפיתוח_תרבות_ארגונית hashtagפיתוח_מנהיגות hashtagהתמודדות_עם_פוליטיקה hashtagפיתוח_מיומנויות hashtagתכנון_אסטרטגי hashtagמנהיגות_ארגונית

 

השאר הודעה באתר

     

    Write a comment

    תפריט נגישות